divendres, 26 de abril, 2019  |  
L’Open Innovation de Destaca fomentarà l’emprenedoria i valora agilitat i talent en projectes innovadors L’Open Innovation de Destaca fomentarà l’emprenedoria i valora agilitat i talent en projectes innovadors

- 8 novembre, 2018 -

L’esdeveniment, impulsat pel CEEI de Castelló, que se celebrarà els dies 15 i 16 al Centre de Congressos L’Open Innovation de Destaca fomentarà l’emprenedoria i valora agilitat i talent en projectes innovadors

L’Ajuntament, la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real i l’IVACE col·laboren amb l’esdeveniment, impulsat pel CEEI de Castelló, que se celebrarà els dies 15 i 16 al Centre de Congressos, Fires i Trobades de la ciutat. Una activitat estarà dirigida a innovació oberta per a mostrar la necessitat d’evolució en els processos d’innovació d’I+D i s’exposaran els casos pràctics d’empreses d’èxit, com Becsa, Zschimmer&Schwarz i Cajamar com a exemples de financiació empresarial

Vila-real Informació/S.N.

La tercera edició de la Fira Destaca s’apropa i poc a poc a es van desvelant detalls de l’ampli programa de la primera fira de transferència científica i de coneixement de la Comunitat Valenciana que cada dos anys ompli el Centre de Fires, Congressos i Trobades de Vila-real i que enguany espera superar els 12.000 assistents de la passada edició. En els últims dies hem conegut que la iniciativa que va nàixer de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI i l’Ajuntament en un moment de crisi incorporarà les taules de reptes per a seguir promovent la transferència de coneixement comptarà amb professionals i experts de primer nivell del 14 al 16 de novembre. A més, tindrà lloc el Fòrum de Finançament i Open Innovation Area, que organitza el Centre Europeu d’Empreses Innovadores de Castelló, dins de Focus Pime i Emprenedoria. L’esdeveniment ha sigut presentat aquest matí per part de la regidora d’Innovació, Mónica Mañas, el director del CEEI, Justo Vellón; la directora general d’Internacionalització de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i directora adjunta de l’IVACE, María Dolores Parra, i el director de la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real, Juan Carda.

Captura de pantalla 2018-11-08 a las 19.47.55
Mañas ha recordat que “Vila-real forma part de la xarxa Innpulso, és Ciutat de la Ciència i la Innovació, va crear la Càtedra Ceràmica juntament amb l’UJI i presideix la Xarxa Valenciana de Ciutats de la Innovació, però tots aquests avanços són insuficients si no repercuteixen en les empreses i és per aixó que vam idear la Fira Destaca, com un pas més i millorar el contacte entre el sector científic i divulgatiu i l’Administració, que també juga un paper molt important”, assenyala i afig que “Vila-real aposta per la innovació i per la promoció d’un ecosistema innovador i per a fer-ho possible necessitem treballar units i col·laborar tots els agents implicats”, incideix i afegeix que l’aposta per la internacionalització amb la presència com a país convidat de Bulgària.

Per la seua banda, el responsable del CEEI Castelló ha destacat que la fira pretén connectar el teixit econòmic, social i empresarial de la província i “és un objectiu que comparteix amb el projecte Focus i per això hem organitzat, per a contribuir a l’èxit de la Fira Destaca, dos sessions dins l’activitat Open Innovation el dijous dia 15 a les 09.00”. Una estarà dirigida a innovació oberta per a mostrar la necessitat d’evolució en els processos d’innovació d’I+D, “passant a ser més talentosos i àgils per a matindre l’avantatge competitiu i rendibilitzar el producte amb els temps actuals i s’exposaran els casos pràctics d’empreses d’èxit, com Becsa i Zschimmer&Schwarz com a exemples de finançament empresarial. “Hi ha dos factors clau: agilitat i talent, però també el coneixement i la col·laboració sumen”, afirma Vellón. El divendres 16 de novembre serà el torn del Fòrum de Finançament Regional, que mostrarà les novetats i les diferents fórmules de finançament que l’Administració posa a la disposició de les empreses per a impulsar la R+D+i i l’emprenedoria.

forofinancEn aquest sentit, María Dolores Parra assegura que la transferència i el coneixement científic i tecnològic són “clau per a afrontar els nous reptes” i destaca la creació de sinergies per a impulsar nous avanços. “Des de la Conselleria d’Economia i l’IVACE sempre hem apostat pel treball conjunt i per la descentralització, perquè no tot es concentre en les mateixes zones, generant economia a tot el territori i és per això que la Fira Destaca se celebra a Vila-real, que és un referent”, apunta. “També sabem que tenir una gran idea però mancar d’ajudes i finançament és inviable i volem que tot aquell que tinga un projecte en ment puga donar-li forma, per açò és molt important que les empreses s’acosten a Destaca, ja que anem a donar molta informació perquè facen realitat els seus projectes innovadors”, assegura. Recorda que han impulsat 23 trobades Focus en 31 comarques de la Comunitat. La inscripció a les sessions està oberta i comptaran amb experts com el cap d’I+D+i de l’Ivace, Javier Mínguez, i la responsable d’emprenedoria de l’IVF, Inmaculada Beas. Al final de la sessió, CEEI Castelló presentarà el Programa d’acceleració empresarial ÒRBITA, que cerca seleccionar projectes destacats i escometre amb ells un procés de creixement escalable i sostenible garantint-los l’accés a finançament privat.

Captura de pantalla 2018-11-08 a las 18.57.01

Per últim, Juan Carda ha posat el focus en la divulgació perquè la ciència “se socialitze i arribe a tota la societat perquè siguem conscients de tot el que implica en la millora de la nostra qualitat de vida i cada vegada més joves elegeixen aquest camí, ja que el progrès social i econòmic només pot vindre de la mà del coneixement i la innovació i per això volem fomentar “que les noves generacions s’animen a prendre el relleu dels científics del present, ja que els necessitem per al futur i perquè la ciència mesura el progrés i la llibertat d’una societat: com més coneixement tinguem, més lliures serem”. També ha posat en valor que alguns dels reconeguts en els Premis Jaume I hi han pasat per la fira.

“Destaca aconsegueix la confluència perfecta, unint empreses de tot tipus, des de grans fins a start-ups, passant per pimes, amb el coneixement científic i la universitat, l’Administració i els estudiants”, explica Mónica Mañas, qui recorda que la fira s’estructura en quatre grans temàtiques, com són la indústria, l’agricultura, els materials avançats i la salut i l’esport i anima els veïns a assistir. 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *