dijous, 26 de abril, 2018  |  
Liquidaran el pagament amb els proveïdors municipals amb una dotació d’1,2 milions d’euros en un nou ple Liquidaran el pagament amb els proveïdors municipals amb una dotació d’1,2 milions d’euros en un nou ple

- 16 febrer, 2017 -

L'Ajuntament de Vila-real celebrarà demà un Ple extraordinari per a aprovar el pagament d'1,2 milions en factures pendents de 2016, amb l'objectiu de, una... Liquidaran el pagament amb els proveïdors municipals amb una dotació d’1,2 milions d’euros en un nou ple

Vila-real Informació

L’Ajuntament de Vila-real celebrarà demà un Ple extraordinari per a aprovar el pagament d’1,2 milions en factures pendents de 2016, amb l’objectiu de, una vegada liquidat l’exercici anterior, començar a reajustar de manera progressiva el període mitjà d’abonament a les empreses que treballen amb el consistori.

“Hem viscut un 2016 nefast en el qual, a més d’acusar la baixada de l’IBI que vam fer el 2014, hem seguit patint les conseqüències dels préstecs que el PP va demanar en el seu moment, que ens llastren cada dia, les sorpreses judicials derivades dels empastres urbanístics i altres problemes que segueixen sorgint”, explica l’alcalde, José Benlloch.

“S’ha fet molt per a tornar a portar pel bon camí l’Ajuntament i estem satisfets perquè, després de molts esforços, ara mateix complim amb tres de les quatre normes que estableix l’Estat sobre estabilitat a les administracions locals”, indica. “Hem mirat cada euro que hem gastat, perquè no estem ací simplement per a pagar l’herència del PP, sinó per a fer que la ciutat seguisca avançant malgrat tot, engegant noves infraestructures i generant oportunitats per a les persones”, apunta, “no obstant açò, hi ha un tema que ens dol molt i és no haver pogut ser puntuals en el pagament durant 2016”. Per açò, assegura que “nostra principal obsessió és reajustar el període mitjà de pagament als proveïdors, més tenint en compte que el nostre model es basa en l’empresa xicoteta i mitjana de la ciutat, en els xicotets autònoms”.

Partida 413

D’aquesta manera, després de l’entrada en vigor del pressupost fa dos dies, a partir de demà es podrà donar eixida a la partida 413, on s’acumulen totes les factures del 2016 que, a 31 de desembre, no s’hagen pagat. “Mentre altres ajuntaments utilitzen la liquidació de l’any anterior i ho abonen en el mes d’abril, nosaltres ja tenim incorporada al pressupost d’enguany la previsió d’aquestes factures i anem a pagar ja tots els rebuts pendents, que corresponen, especialment a l’últim trimestre, i en casos puntuals a algun mes anterior, però que en cap cas van més enllà del mes de juliol”, indica Benlloch. En total són 1,2 milions d’euros que corresponen a 1.003 factures que se li deuen a uns 300 proveïdors, que podran cobrar en un període aproximat de dues o tres setmanes, tal com ha assegurat l’alcalde, ja que “una vegada aprovat alPle, serà l’equip de tresoreria l’encarregat d’anar fent els abonaments”.

Falten petites factures per “a descansar tots”

Així mateix, el primer edil apunta que “tenim reservats al voltant de 60.000 euros per a pagar algunes xicotetes factures que queden pendents per algun error o defecte de les empreses a l’hora de passar-les a l’Ajuntament”. “Ara tot es presenta de manera telemàtica, per la qual cosa en alguns casos es produeixen distorsions o, fins i tot, s’ha detectat algun error puntual en la numeració o a les dades que han de ser esmenats pel proveïdor abans de procedir al seu pagament, per açò hem reservat els diners i s’aniran abonant a mesura que ens les vagen enviant correctament”, explica.

Per a Benlloch, després d’aquest Ple “tots descansarem, especialment els més de 300 proveïdors, als quals demanem novament disculpes” i garanteix que “tot s’està fent bé i, si res sorgeix, esperem poder tornar a pagar de manera puntual, si pot ser en un màxim de 30 dies, al llarg del segon trimestre d’enguany”, conclou.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *