dijous, 23 de maig, 2019  |  
La VI Semana Tárrega donarà a conèixer una peça desconeguda del músic, ‘Serenata Històrica’  La VI Semana Tárrega donarà a conèixer una peça desconeguda del músic, ‘Serenata Històrica’ 

- 5 desembre, 2018 -

El guitarrista Bartholomeu Wiese serà un dels plats forts amb Philippe Vila i Óscar Ebro i destaca la presentació del CD del compositor La VI Semana Tárrega donarà a conèixer una peça desconeguda del músic, ‘Serenata Històrica’ 

El guitarrista Bartholomeu Wiese serà un dels plats forts junt amb Philippe Vila i Óscar Ebro i destaca la presentació del CD de l’il·lustre compositor

Vila-real Informació/S.N.

Vila-real ret homentage un altre desembre al gran mestre Francesc Tàrrega i no hi ha millor manera de fer-lo que amb la difusió i la promoció de la seua obra, tan carectarística, que conjumina els elements musicals més romàntics amb un induliduble toc del só més espanyol, durant set dies en la sisena Setmana Tàrrega del dia 10 al 16. Com ja es va avançar la setmana passada, enguany l’artista local Ana Achilés ha gravat un CD inèdit, ja que és la primera vegada que fa una obra així a Vila-real i amb un repertori 100% Tàrrega. Aquesta peça serà presentada amb concert a la Comunitat de Regants i a més destaquen l’activitat ‘Conéixes Tàrrega?’ per als escolars, el divendres 14 a l’Auditori; la Marxa Cívica i homenatge el mateix dia de vesprada, juntament amb la presentació de la biografia i el concert dels alumnes del Conservatori i la Gala Tàrrega, el diumenge 16, amb reconeguts tres intérprets internacionals El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, juntament amb l’organitzador de la Setmana Tàrrega, David Eres, han detallat aquest programa que comptarà amb la presentació d’una peça inèdita, ‘Serenata Històrica’, descoberta en una investigació de Jesús Sáiz Buedo, que la interpretarà i la donarà a conèixer.

05-12-2018 Setmana Tàrrega

El festival internacional està organitzat per l’Institut per al Desenvolupament Musical (IDM) i la col·laboració de Marina d’Or i Royal Classics. Pérez destaca que les activitats del Mes Tàrrega, on s’endinsa aquest intena setmana, van donar inici amb el concert de l’orquestra Pols i Pua, coincidint amb la data del naiximent del músic el 21 de novembre, però en desembre és quan es concentren la major part d’activitats. “Els dies 15 i 16 són els plats forts, ja que és quan tenen lloc la major part dels concerts, però per exemple el 14 tindrà lloc ‘Coneixes Tàrrega?’, una iniciativa destinada als escolars, que es celebra per segon any i que portarà a alumnat dels IES Broch i Llop, Francesc Tàrrega, Miralcamp i els CEIP Botànic Calduch i Pintor Gimeno Barón, en dues sessions a conèixer al músic més rellevant de Vila-real. Ambdós han subratllat la gran il·lusió i espectació que genera la iniciativa entre els escolars.

Com cada any, en aquesta VI edició es donaran cita a Vila-real alguns dels més destacats solistes internacionals per a interpretar les composicions de Francisco Tárrega en la seua terra natal. Enguany el festival compta amb la presència del guitarrista brasiler Bartholomeu Wiese, professor en la Universitat Federal de Rio de Janeiro i guardonat amb tres premis Sharp, com una de les referències de la guitarra a Amèrica Llatina. Al costat d’ell, Philippe Vila, el músic francés especialista en repertori romàntic i convidat regularment a principals institucions musicals com l’Acadèmia Chopin de Varsòvia, el Forum de Viena i el Royal College de Londres. I per últim, Óscar Ebro, natural de Vila-real, artista d’una qualitat tècnica molt destacada.

gala tàrrega (3)Un dels grans esdeveniments d’aquesta edició serà la presentació al públic de la ‘Serenata espanyola’, una obra atribuïda a Tárrega després de l’estudi de Jesús Saiz Huedo d’un manuscrit de 1902 i la seua posterior edició crítica. Davant la gran expectació generada per aquesta novetat, el propi Jesús Saiz interpretarà l’obra durant la Gala Tárrega que tindrà lloc en l’Auditori de Vila-real el diumenge 16 de desembre a les 19.00 hores. En la gala també es donaran cita els solistes internacionals Wiese, Vila i Óscar Ebro, natural de Vila-real però establit a Berlín, que s’ha convertit en un dels guitarristes amb més projecció de la seua generació. Estaran acompanyats per una selecció de ballets d’escoles de dansa i un orfeó de cors infantils de Vila-real –quasi un centenar de joves artistes- que se sumaran a l’homenatge a Tárrega.

Una altra de les grans novetats d’aquesta edició és que el Concert Integral Tárrega tindrà lloc en un lloc en el qual va actuar el propi Tárrega: la seu de la Comunitat de Regants. Es recupera amb aquesta iniciativa la història viva del mestre, i se li ret homenatge en els mateixos llocs en els quals ell mateix va estar present amb la seua guitarra i la seua música. Aquesta circumstància fa si cap més emocionant l’actuació, que tindrà lloc el dissabte 15 de desembre a les 19.00 hores, seguint a continuació la presentació del nou disc d’Ana Archilés dedicat al músic.

Aquesta proposta de suma a altres iniciatives planificades dins del Mes Tárrega, que organitza la Regidoria de Cultura, que compta amb l’activitat ‘Conéixes Tàrrega?, en el matí del dia 14 en l’Auditori, per a escolars de Primària, que continuarà amb la presentació de la biografia del músic, a càrrec d’Adrián Rius, que és una versió ampliada i revisada d’una obra ja publicada fa anys i que tindrà lloc en la Comunitat de Regants. Posteriorment se celebrarà la tradicional marxa cívica fins al bust del compositor en la plaça Bayarri i a la casa natalícia, on se li retrà homenatge, acte que finalitzarà amb un concert dels alumnes del Conservatori Mestre Goterris en l’Auditori, en la mateixa jornada.

El regidor de Cultura, Eduardo Pérez, i l’organitzador de la Setmana Tárrega, David Eres, han convidat a participar en tots els esdeveniments, que el seu objectiu principal és “fer-li justícia a l’artista més il·lustre de la ciutat, dins i fora de les nostres fronteres”, en paraules de Pérez. Així mateix, Eres destaca la talla dels intèrprets internacionals que actuaran, “amb un nivell d’excepció”. Per últim, Pérez ha informat que per a participar en els dos actes l’entrada és lliure i gratuïta i que partir del dilluns es podrà recollir l’entrada a l’Auditori. “Cada persona podrà portar-se fins a dues entrades i esperem ple absolut, com l’última edició, on no cabia ni un alfiler”, conlou.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *