Divendres, 19 d'Abril, 2024  |
El Villarreal troba el camí del gol i la senda de la victòria en el seu duel contra el Rápid de Viena (5-0) El Villarreal troba el camí del gol i la senda de la victòria en el seu duel contra el Rápid de Viena (5-0)

- 26 Octubre, 2018 -

Va costar inaugurar el marcador, però quan es va fer en vint minuts el Villarreal va deixar sentenciat el partit contra el Rápid de... El Villarreal troba el camí del gol i la senda de la victòria en el seu duel contra el Rápid de Viena (5-0)

Va costar inaugurar el marcador, però quan es va fer en vint minuts el Villarreal va deixar sentenciat el partit contra el Rapid de Viena en l’Estadi de la Ceràmica, en partit corresponent a la fase de grups de l’Europa League. Es va guanyar i a més amb bones sensacions per a afrontar els pròxims partits, que seran molts en pocs dies: Alabès (diumenge, 18,30 hores), Almeria (dijous 1, 18.30 hores, Copa del Rei), Llevant (diumenge 4, a les 16.15 hores) i Rapid de Viena (dijous 8, a les 18.55 hores). Vidres-banner-de-256X256
Va eixir a per totes l’equip de Javi Calleja conscient del molt que es jugava, tant l’equip com el propi entrenador. I va ser molt mogut l’inici. Als set minuts quasi marca de rebot Ekambi. Va buidar el porter austríac contra el cos del davanter del Villarreal i la pilota quasi es cola en la seua porteria. De miracle no es va avançar el ‘Submarí’ groc. Era el primer avís.

Després la va tenir el Rápid de Viena. El porter murcià Andrés Fernández va atrapar una innocent rematada d’Alar quan s’havia complit el desè minut de la trobada. Però va insistir i va insistir l’equip de la Plana Baixa. Toko Ekambi li va tornar a perdonar la vida al rival. En el minut 13 no va aprofitar el regal en defensa i el davanter va creuar massa la rematada. Semblava el joc dels despropòsits.

I a la quarta va ser la vençuda

La cosa no va quedar ací, Va haver-hi més. Una altra fallada clamorosa d’Ekambi. Mà a mà que va malgastar i va rematar fora. Es va portar algunes xiulades de l’afició del groga. Però a la quarta va arribar la vençuda. En el minut 25 el migcampista castellonenc Pablo Fornals va rematar amb la dreta des del centre de l’àrea al centre de la porteria, després de l’assistència de Karl Toko Ekambi. S’havia aconseguit el més difícil: obrir la llanda.

A-PabloFornals11

Gran partit de Pablo Fornals i gol per a obrir la llanda. FOTO: VILLARREAL CF

Com hi havia tantes arribades tant en un àrea com en l’altra, el 2-0 amb prou faenes va tardar a arribar. I s’ho va treballar Toko Ekambi a la mitja hora de partit. Va rematar amb la dreta des del centre de l’àrea per baix, al costat del pal esquerre, i en aquest cas l’assistència va ser de Pablo Fornals, amb una deixada amb el cap. L’Estadi de la Ceràmica va començar a respirar amb tranquil·litat. En ple assetjament i enderrocament a la porteria austríaca, el porter del Rapid va salvar el 3-0 després de desviar la rematada d’Ekambi.

I el duel ho va tancar al caient del descans el francès Toko Ekambi, en col·laboració amb Mateo Barac, que va anar l’últim en el qual va rebutjar la pilota i a qui li va donar el gol el col·legiat. Va repetir el parisenc amb un xut amb el cap des del centre de l’àrea al centre, després d’un centre del lateral destre Miguelón Llambrich. 3-0 al descans i poc més es podia comentar. Superioritat total i absoluta.

A-Ekambi1-710x474

Todo Ekambi va marcar el segon gol i va participar en el tercer del seu equip. FOTO: VILLARREAL CF

Només quedava veure passar els minuts. El partit va ser perdent intensitat en els minuts finals ja que la trobada estava vista per a sentència des de feia molts minuts, i els jugadors ja tenien el cap centrat en els seus pròxims compromisos domèstics.

Altres quaranta-cinc minuts

Només quedava jugar amb molt cap la segona part. Sense relaxar-se, però amb la relativa tranquil·litat que donava el 3-0 en el marcador. El quart gol va tardar una cambra d’hora. En el minut 62 ho va signar el jove mitjapunta càntabre Dani Raba, amb una rematada amb l’esquerra des del centre de l’àrea per baix, al costat del pal esquerre, després d’una assistència de Karl Toko Ekambi. Ara si que s’havia posat la punta al marcador.

A-DaniRaba1

El càntabre Dani Raba va signar el 4-0 en el minut 62- FOTO: VILLARREAL CF

Amb la trobada vista per a sentència va ser quan el tècnic Javi Calleja va començar ha moure la banqueta. Va retirar a Pablo Fornals i va eixir el jove migcampista nigerià Samu Chukwueze, i poc després va retirar a un treballador Dani Raba i va traure l’artiller català Gerard Moreno. Aquest últim va completar la ‘maneta’ en el minut 85. El davanter català va rematar amb l’esquerra des del costat esquerre de l’interior de l’àrea per baix, al costat del pal esquerre, una bona assistència del nigerià Samuel Chukwueze després d’un contraatac.

Amb el partit resolt potser va sobrar l’expulsió de l’extrem valencià Jaume Costa en el minut 79 per doble groga. El col·legiat va interpretar que el futbolista, que ja tenia una targeta groga, va fingir una falta. De manera rigorosa el turc va enviar a la dutxa al jugador del Villarreal. L’esquadra de Javi Calleja va jugar els deu últims minuts amb inferioritat numèrica, però afortunadament amb el triomf assegurat.

A-equipo1-710x474

Els dos equips i els àrbitres, abans de començar el partit. FOTO: VILLARREAL CF

Pròximes cites

El Villarreal jugarà Lliga el diumenge en Mendizorroza contra l’Alabès (18.30 hores), el dijous 1 de novembre jugarà a Almeria per a jugar Copa del Rei (18.30 hores), el diumenge 8 rebrà a Llevant (16.15 hores), mentre que per al dijous 8 tornarà l’Europa League per a retornar-li visita al Rápid de Viena (18.55 hores).

FITXA TÈCNICA:

-5- VILLARREAL: Andrés Fernández; Miguel Llambrich, Álvaro, Funes Mori, Jaume Costa; Cáseres (Santi Cazorla, min. 78), Manu Trigueros; Layún, Pablo Fornals (Samuel Chukwueze, min. 64), Dani Raba (Gerard Moreno, min. 70); i Ekambi

-0- RÁPID DE VIENA: Strebinger; Bolingoli, Barac, Sonnleitner, Müldür; Ljubicic, Schwab, Murg (Christoph Knasmüllner, min. 77); Berisha (Manuel Thurnwald, min. 60), Potzmann (Andrei Iván, min. 46) y Deni Alar.

GOLS: 1-0, min. 25: Pablo Fornals. 2-0, min. 30: Toko Ekambi. 3-0, min. 44: Mateo Barac, en pròpia porteria. 4-0, min. 62: Dani Raba. 5-0, min. 85: Gerard Moreno.

ÀRBITRE: Halis Özkahya (Turc). Als locals Manu Trigueros i Santiago Cáseres; i al visitant Thomas Murg. Va expulsar al local Jaume Costa (min. 79) per doble groga.

CAMP: Estadi de la Ceràmica, davant 19.000 afeccionats.