Dijous, 28 de Març, 2024  |  

- 17 Octubre, 2018 -

Jaume Moreno. Candidat de Compromís per Vila-real. En la societat moderna és evident el sostre de cristall que pateix la dona en tots els àmbits... El deute de la societat amb l’esport femení

Jaume Moreno. Candidat de Compromís per Vila-real.

En la societat moderna és evident el sostre de cristall que pateix la dona en tots els àmbits de la vida quotidiana, bé siga laboral, cultural, social i l’esport no és una excepció.

Històricament, en l’educació, tant l’escolar com a casa, sempre s’ha discriminat els xiquets i les xiquetes a l’hora de triar (o dirigir) les joguines i a l’hora de jugar a un esport o a un altre, en funció dels regals d’aniversari o de Nadal.

Aquesta educació ens porta injustament cap al sostre de cristall esportiu, que s’explica més avall. Hem d’aprofitar les eines de què disposem per a corregir aquesta fallada. L’esport i la gestió correcta d’aquest n’és una.

En pensar en el tema, ens ve al cap que cada vegada hi ha més xiquetes i dones que practiquen esport de competició o d’elit i obtenen millors resultats en competicions internacionals, com ara medalles olímpiques, campionats del món, etc.

I així és, encara que, normalment, els èxits són bàsicament individuals, i cap de les campiones pot equiparar-se al seu homòleg masculí, ni en l’àmbit mediàtic, ni en l’àmbit professional de la vida esportiva i menys encara després de deixar la pràctica de l’esport.

Però què ocorre en la part que no es veu? Falten entrenadores, àrbitres, dirigents, presidentes, metgesses, periodistes, etc. Evidentment, d’una manera professional i amb una remuneració equivalent a la dels seus homòlegs masculins.

Sobre el paper, la presència de la dona en l’esport és un punt que s’ha de reparar  i sembla que solament pot accedir a càrrecs com ser secretària d’Estat de l’esport, aquella dona que haja estat, almenys, en cinc jocs olímpics.

Des de la Generalitat Valenciana s’està treballant en aquest sentit i, abans de l’estiu, es van publicar les directrius per a la composició de les entitats esportives, en les quals es contemplava la participació activa de la dona en la gestió de l’esport.

Aquesta acció és molt necessària perquè l’esport siga més universal i arribe amb una visió més completa i realista del que és la societat del segle xxi.

Arreglar aquesta anormalitat està en mans d’elles, d’ells, de totes, de tots. #Detuatu

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *