divendres, 26 de abril, 2019  |  
Serveis Socials va destinar 330.000 euros per a subvencions al lloguer i els subministraments de la llar en 2016 Serveis Socials va destinar 330.000 euros per a subvencions al lloguer i els subministraments de la llar en 2016

- 30 novembre, 2017 -

Cal afegir les ajudes que les ONG locals distribueixen i en coordinació amb Serveis Socials per a evitar duplicitats Serveis Socials va destinar 330.000 euros per a subvencions al lloguer i els subministraments de la llar en 2016

En 2015 es van invertir 135.000 euros, als que cal sumar, els beneficiaris de renda garantida, amb 170.000 i que va arribar a 79 famílies. I en el passat exercici, es van donar 120.000 euros, més 209.000 de renda garantida que van beneficiar a un centenar de famílies. Més de 600.000 euros en dos anys. Cal afegir les ajudes que les ONG locals distribueixen entre qui més ho necessita i en coordinació amb Serveis Socials per a evitar duplicitats. La previsió d’Escorihuela és 2017 continue en la mateixa línia, “inclús un poc més”.

S.N./Vila-real Informació

El regidor de Cooperació i Serveis Socials de Vila-real, Álvaro Escorihuela, ha fet balanç aquest matí sobre les ajudes a l’habitatge que s’ofereixen des de l’Ajuntament tant per al lloguer com per al manteniment de la llar, a propòsit del ple del passat dilluns, on l’oposició va recriminar a l’equip de govern la mancança de vivendes socials a la ciutat. “És cert que a Vila-real no s’han construït habitatges per a les famílies que més ho necessiten en els últims anys però també és cer que no és competència municipal. Malgrat això, estem destinant una quantia important de recursos econòmics en forma d’ajudes perquè els veïns i veïnes en situació més vulnerable tinguen les seues necessitats bàsiques, una de les quals és el dret a la llar, cobertes”, ha explicat l’edil. D’aquesta manera, en 2015 es van invertir 270.000 en ajudes socials, 135.000 euros de les quals van destinar-se al lloguer. A més cal sumar, els beneficiaris de renda garantida, amb 170.000 euros, que és una ajuda que es dóna en els casos més extrems, quan s’han esgotat la resta de subsidis i que no només es dirigeix a arrendament sinó també a subministraments corrents com la llum o aigua. Va arribar a 79 famílies. En total, prop de 300.000 euros, que directament o indirectament han anat a parar a l’habitatge. En 2016, es van donar 240.000 euros en ajudes econòmiques en l’àrea, 120.000 dels quals van ser per a vivenda i al que s’ha afegeixen els 209.000 euros de renda garantida que van beneficiar a un centenar de famílies. Més de 600.000 euros en dos anys.

seu serveis socials vila-realEl responsable de Serveis Socials reconeix que “tot i que és veritat que no hi ha nous habitatges socials, a pesar que no és competència municipal, treballarem perquè la Generalitat puga construir nous edificis per a aquest fi”. No obstant això, recalca que “davant aquesta situació, aquest equip de govern no ha permès mai que ningú es quede sense un lloc on viure, açò està garantit, perquè estem fent tot el que podem i les entitats socials que treballen amb l’Ajuntament, gràcies als convenis existents, també estan contribuint al fet que tothom tinga una solució”.

La previsió d’Escorihuela és que 2017 continue en la mateixa línia, inclús un poc més. “En 2015 es van concedir 318 ajudes i en 2016, 405, per tant, encara que no es pot saber amb certesa, ja que algunes subvencions són trimestrals o semestral i les dades no són exactes, es van assolir prop d’un centenar de famílies en el primer cas i al voltant de 200 en el segon”. A més, el regidor assegura que els convenis amb les ONG locals Sant Vicent de Paül, Càritas, Creu Roja i Joventut Antoniana, que sumen 90.000 euros, el 50% es destina a assumir lloguers i altres subministraments. “Hi ha una coordinació absoluta entre les entitats i Serveis Socials per a evitar duplicitats”, indica. Per últim, Escorihuela ha destacat que un dels principals problemes als quals s’enfronten els veïns amb més necessitats és l’accés a l’habitatge per les reticències dels propietaris a llogar cases a persones que d’entrada no poden assumir l’arrendament, “encara que les ONG i Serveis Socials els asseguren que l’abonament es realitzarà directament”, ha conclòs.

 

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *