Dissabte, 20 d'Abril, 2024  |  

- 14 Octubre, 2016 -

Gemma Gil . Regidora de Participació Ciutadana de Compromís per Vila-real. La Regidoria de Participació Ciutadana de Vila-real és pionera en les polítiques de... Viure la ciutat

Gemma Gil . Regidora de Participació Ciutadana de Compromís per Vila-real.

La Regidoria de Participació Ciutadana de Vila-real és pionera en les polítiques de govern obert i aquesta és la línia en la qual seguirem treballant. Precisament, la seguida al llarg de la legislatura anterior segons el programa de Compromís, escoltar i mirar les persones als ulls. Línia que continuem portant també en la legislatura actual. Exemples ben clars són la implantació d’accions de participació i col·laboració com el Consell de Participació, el Reglament de Participació, el Consell de Xiquets i Xiquetes, els pressupostos participatius i el defensor del veí.

Hem demostrat que la definició de participació, entesa com un dret de la ciutadania, la tenim totes i tots ben assumida. Per això, és necessari començar a parlar de la participació com a coproducció de polítiques públiques, com a construcció conjunta de la ciutat. Es tracta, no només d’escoltar possibles propostes, sinó d’establir i transformar canals, organismes i mecanismes de participació que asseguren la transparència de les polítiques públiques entre administració i ciutadania.

En aquest escenari hem d’aprendre a escoltar les propostes i necessitats dels veïns de Vila-real, a més de facilitar les iniciatives socialment innovadores. Avançar construint una ciutat des dels barris. Seguir fent realitat quotidiana la presència de les associacions en la vida política de Ca la Vila, la casa de tots i totes. Aquesta és la línia, els fonaments de la qual i els del nostre treball estan ben bastits pel treball del company i anterior regidor responsable, Xavi Ochando.

A Vila-real, les associacions de veïns i veïnes fan un treball participatiu i representatiu del veïnat als diferents barris de la ciutat. Cal entendre la participació com la construcció conjunta de polítiques públiques a partir de l’anàlisi de la realitat. Cal donar prioritat a la solució de problemes i oportunitats al disseny de plans i programes que ens permeten avançar en el seguiment de l’execució, l’assignació de pressupost i l’avaluació de costos i resultats.

Con ho fem? Mitjançant els espais de participació com són els consells, les comissions, les audiències, els processos participatius i les consultes. Els diversos espais de participació ciutadana ens asseguraran que la ciutadania estiga informada i consultada per tal de poder conéixer, avaluar i així proposar les diferents polítiques municipals. Tan sols així es poden garantir els màxims nivells d’eficiència, transparència i qualitat de les polítiques públiques.

En aquest espai, volem seguir comptant amb les diferents associacions de veïns i veïnes per tal de fer públiques les seues reivindicacions i facilitar la seua relació amb els responsables polítics municipals. Aquest és un treball de tots plegats.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *