Dijous, 25 d'Abril, 2024  |  

- 17 Octubre, 2017 -

El centre universitari de Vila-real cerca recursos a través d'una campanya de micro-mecenatge

El centre universitari de Vila-real cerca recursos a través d’una campanya de micro-mecenatge

Vila-real Informació

El grup de recerca Mamàs i Bebès: psicologia perinatal de la UNED proposa desenvolupar una aplicació informàtica (App) que ajude a prevenir la depressió abans, durant i després del part, finançada amb una campanya de micro-mecenatge i llançada a través de la plataforma PRECIPITA de la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia) del Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat.

mamaLes aportacions personals poden ser de qualsevol quantitat. És necessari aconseguir com a mínim 5.000 euros i el màxim òptim de 25.000 euros.

Segons les dades que  l’equip de recerca Mamàs i Bebès, dos de cada deu dones tindran problemes de salut mental durant l’embaràs i després del part. Trastorns amb conseqüències molt negatives per al desenvolupament dels nounats i per a la futura relació mare i fill: les mares deprimides mostren baixos nivells d’eficàcia en la cura dels bebès; mantenen autopercepció de baixa capacitat i rendiment com a mares; desenvolupen menys interactuació amb els seus bebès. Quant als xicotets: seran menys reactius als estímuls; presenten menys destreses; defugen la mirada i quan creixen obtenen pitjor rendiment escolar, i fins i tot dificultats de socialització, problemes que poden continuar encara que la mare millore. El desenvolupament d’una App que ajude a prevenir la depressió postpart suposa millorar la qualitat de les dones embarassades i en període de lactància i, conseqüentment, la dels seus fills i parelles”.

En aquesta App les gestants podran seguir el seu pes, anotar les seues cites amb el/l’obstetra i matrona, i accedir a consells per a millorar la seua qualitat de vida. L’ús de tecnologies avançades (ordinador, telèfon intel·ligent, Internet… etc.) fa més ràpid i còmode l’accés a dades tant de l’embarassada, com del seu equip mèdic, com de les investigadores que treballen en el camp dels trastorns de salut mental perinatal.

Google+
Whatsapp Telegram

No comments so far.

Be first to leave comment below.

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *